Wat heeft DUURCOOP in de aanbieding?
Het assortiment van DUURCOOP bestaat op dit moment uit polycarbonaat drinkglazen, afvaleilanden voor diverse afvalstromen [afvaleilanden zijn voorzien van terreinverlichting met zonnepanelen], LED-verlichting middels prikkabels, fietsenrekken, eco-toiletten [deze werken met houtsnippers i.p.v. chemicaliën], een oplaadboom en een solarflower.
Dit is het assortiment waar naar inschatting van DUURCOOP de doelgroep [kleinschalige evenementen] behoefte aan heeft. Maar dit is slechts het begin en DUURCOOP gaat daarom ook met organisatoren in gesprek om te horen waar zij behoefte aan hebben!

 

Waar kan ik spullen van DUURCOOP bestellen en wat kost het?
De materialen kunnen worden besteld via Cultuurwerkplaats Zeezicht in Heerlen. Daar kan ook navraag gedaan worden over de kosten. Het huren van duurzame eventspullen is qua prijs vergelijkbaar met de tarieven van de grote verhuurders. Over de voorwaarden kun je het best contact opnemen met Zeezicht: www.zeezichtheerlen.nl of info@zeezichtheerlen.nl
Leden van DUURCOOP krijgen overigens korting op het huren van het materieel. Voor € 150 per jaar wordt je lid van DUURCOOP en krijg je een jaar lang een korting van 50% op je gehuurde materialen. Een inschrijvingsformulier en de voorwaarden kunnen worden aangevraagd via info@duurcoop.nl

 

DUURCOOP wilt ook de samenwerking tussen evenementen bevorderen. Wat zijn de voordelen?
Zoals aangegeven is willen we onze website gebruiken om kennis en ervaringen tussen evenementen uit te wisselen. Hoe we dat doen is nog niet helemaal helder, maar daar willen we ook de mening van de leden voor gebruiken. Het is per slot van rekening een coöperatie! Wanneer een evenement een positieve ervaring heeft met bv. de inzet van – liefst duurzame- catering [zoveel mogelijk lokaal geproduceerd voedsel], kan een ander evenement daar ook gebruik van maken. Een organisatie heeft aanhangers en een tractor. Deel die actief met andere evenementen en bespaar zo op de kosten. Deel samen banners en presentatiemateriaal, maar ook techniek en know how. Maak daar samen afspraken over.

 

Is het werkbaar en duurzaam om in Noord-Limburg zaken te doen met DUURCOOP in het zuiden?

Dat is nog een punt waar we mee bezig zijn. We zullen slim met transport[kosten] moeten omgaan en – waar mogelijk – een transportwagen efficiënt inzetten voor bv een retourtransport. Maar door vooral ook onderling te communiceren tussen evenementen kunnen win-win situaties mogelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer een evenement in Bergen LED-verlichting huurt voor week 17 en een evenement in Venlo, die verlichting nodig heeft in week 18, dan moeten we onderling afspraken maken hoe deze verlichting in Noord-Limburg kan blijven voor de tussenliggende periode. Anderzijds kun je denken aan een [klein] opslagdepot van DUURCOOP in Midden- of Noord-Limburg. Ideeën en meedenken hierover wordt zeer gewaardeerd! Oja,  de transportkosten voor Midden- en Noord-Limburg worden altijd berekend vanaf Roermond.

 

Hoe vergroot DUURCOOP het netwerk van evenementenorganisatoren?

Onze doelgroep is inderdaad breed, maar we moeten groeien. We kiezen als eerste voor muziek- en cultuurfestivals omdat we daar het beste zicht op hebben en willen via hen ook een olievlekwerking teweeg brengen. Het is niet eenvoudig een goed overzicht te hebben van alle evenementen in Limburg. Daarin zoeken we nu hulp bij alle Limburgse gemeenten. Zij geven de evenementenvergunningen af en hebben dus veel contactadressen.